Handige materialen voor het coachen

Coachen is niet zomaar iets. Je moet een team leiden, oefeningen bedenken, besprekingen voorbereiden en wedstrijden analyseren. Hiervoor heb je ook het een en ander nodig. Bekijk hier wat je zoal kunt aanschaffen.

1. Coach notitieblok

Het is van groot belang om kort en krachtig te bespreken. Weet daarom van tevoren wat je wilt gaan zeggen. Daarnaast moet je dingen analyseren en bijhouden. Schrijf je punten op en teken situaties uit ter beeldvorming. Dit doe je gemakkelijk met het coachnotitieblok.

2. Pionnetjes

Om de trainingen wat gevarieerder te maken, kun je leuke oefeningen bedenken met bijvoorbeeld pionnetjes. Leer de kinderen of oudere spelers goede lijnen rennen of zorg voor andere oefeningen met de pionnetjes als hulpmiddel.

3. Camera

Film trainingen en/of wedstrijden om ze later terug te kijken en zo bepaalde situaties te analyseren. Zo kun je specifieke delen analyseren en met spelers gaan zitten. Zo kun je aan de hand van het beeldmateriaal veel beter uitleggen welke feedback je wilt geven. Ook kun je dit laten zien en er vervolgens aandacht aan besteden in de trainingen.

4. Trainingsladder

Coördinatie en snelheid vormen belangrijke onderdelen in het korfbal. Daarom is het goed om dit de spelers te laten trainen. Doe dit door middel van een ladder. Bekijk welke oefeningen je kunt doen en herhaal dit wekelijks.