5 populairste merken voor korfbalschoenen op het veld

Korfballen begint bij goede materialen. Een goed rokje of broekje, goede sokken en uiteraard goede schoenen. Zonder goede schoenen is de kans op blessures groter of word je beperkt in bepaalde bewegingen. Welke korfbalschoenen op het veld draag jij het liefst? Dit zijn de populairste korfbalschoenen op het veld. 

De grote favorieten onder korfballers

Specifieke sporten hebben altijd bepaalde bepaalde merken waar veel van gekocht wordt. Speelt je teamgenoot op die schoenen en deelt hij daar positieve reacties over? Dan is de kans groot dan andere teamgenoten die schoenen ook willen. Op welke veldschoenen loopt jouw club het meest?

1.     Mizuno

Mizuno is een echt korfbalmerk. De schoenen worden steeds populairder, wat mede komt omdat de spelers uit het Nederlands team deze ook dragen. Het merk ontwikkelt steeds meer schoenen voor zowel in de zaal als op het veld. Mizuno Corporation is een groot Japans sportconcern. Het merk behoort tot de grootste sportfabrikanten ter wereld en produceert artikelen voor atletiek, voetbal, golf, volleybal en korfbal.

2.     Nike

Nike is het grootste en populairste sportmerk ter wereld. Voorheen liepen echter nog niet heel veel korfballers op kunstgras schoenen van het merk. Tegenwoordig is dat wel anders. Nu Nike steeds meer kunstgras schoenen produceert in verschillende kleuren en vormen, kopen steeds meer korfballers de schoenen.

3.     Under Armour

Under Armour is een van de nieuwkomers in de korfbalwereld. Pas vorig jaar zag ik echt pas mensen met het merk rondlopen en ze zien er prachtig uit. Dat niet alleen, want de schoenen blijken ook heerlijk te zitten. Ze hebben grip, zitten goed om de enkel en zijn ook nog eens een lust voor het oog.

4.     Adidas

Adidas is altijd al een populair merk geweest onder korfballers. Het merk produceert ieder jaar veel verschillende type schoenen: hoge noppen & lage noppen, hoge schoenen & lage schoenen en brede & smalle formaten. Er zit voor iedereen wel iets bij. Daarnaast is het aanbod aan kleuren ook heel breed.

Nog op zoek naar nieuwe veldschoenen? Bekijk het aanbod van Bol.com. Bestel bijvoorbeeld de klassiekers hier.

5.     Asics

Sinds ik korfbal, herinner ik dat mensen zowel in de zaal als op het veld op Asics spelen. Het was echt een begrip in de korfbalwereld. Dit wordt echter steeds minder. Hoewel ik ook dit jaar nog veel mensen heb zien spelen op het merk, komt daar veel verandering in. Men prefereert andere merken. Toch hoort Asics nog steeds tot de 5 populairste merken voor korfbalschoenen op het veld.

Bestellen

De Korfbalshop heeft een groot aanbod aan korfbalproducten, waaronder korfbalschoenen voor op het veld of in de zaal. Bekijk de website hier.

Scroll to top